Liebster Award

Het lijkt opeens wel een hot item, ik zie het nu zo vaak langskomen en dat terwijl ik er nog nooit van had gehoord. Waar ik het over heb? Ik heb het over de Liebster Award. Het is een leuke award die je aan één of meerdere bloggers toewijst met een aantal vragen waarmee ze zichzelf wat meer open stellen voor anderen bloggers en lezers. Deze genomineerde beantwoord de vragen en nomineert op zijn beurt weer andere bloggers met een stel vragen en zo gaat het de hele wereld over. Nu ben ik genomineerd door Lisette van Travellust.nl. Dankjewel Lisette, ik ben er blij mee! Ze heeft voor mij een aantal leuke vragen bedacht en ik ga deze dan ook met alle plezier beantwoorden.

De vragen:
1. Wanneer en waarom ben je je blog begonnen?
2. Wat doe je het eerste als je ‘s ochtends wakker wordt?
3. Ben je op reis een budgettijger, een luxepaardje of iets daartussenin?
4. Welke film zag je als laatste in de bioscoop?
5. Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest?
6. Heb je ooit een vakantieliefde gehad?
7. Als je slechts één bestemming zou mogen bezoeken, welke zou dat dan zijn?
8. Wat is jou favoriete internationale gerecht?
9. Waar ging jou allereerste vliegreis naartoe?
10. Welke souvenirs koop je voor jezelf op reis?
11. Wat zou je graag nog eens willen leren?

Leuke vragen toch? Nou daar gaan we hoor…

1. Wanneer en waarom ben je je blog begonnen?

Het is zo grappig dat je deze vraag overal terug ziet komen (ja, heb wat voor onderzoek gedaan). Om eerlijk te zijn blog ik nog niet zo lang, eigenlijk pas sinds november 2013. Ik ben dus nog niet zolang actief. Het verhaal achter het starten van mijn blog is eigenlijk wel grappig. Ik heb sindskort dan wel weer een baan, maar toentertijd was ik net werkloos geworden en had eigenlijk weinig om handen dan solliciteren. Ik zocht dus een nieuwe hobby naast het fotograferen. Daarbij kwam ook nog dat Kirsten (mijn vriendin) aan het afstuderen is en haar scriptie over reisjournalisten en reisbloggers gaat. Ik ben op deze manier de wereld der bloggers ingerold en vond het eigenlijk wel interessant. Ik heb toen het besluit genomen om mijn website, wat tot dat moment alleen nog een portfolio van mijn foto’s was, om te bouwen tot een portfolio en blog website en sinds ik dat gedaan heb ben ik dus aan het bloggen. Al heb ik nog niet echt een richting en moet ik nog veel leren, maar daarnaast is het gewoon een leuke hobby!

2. Wat doe je het eerste als je ’s ochtends wakker wordt?

Dit vind ik een leuke vraag! Het allereerste wat ik doe als ik wakker word, is mijn bed uitgaan. Nee, dat is gekheid. Ik word meestal gewekt door mijn katten omdat ze honger hebben of naar buiten willen. (Dit gebeurd vaak tussen half 7 en 7 uur). Dus mijn eerste taak is naar beneden lopen en die twee beesten naar buiten gooien of te eten geven en dan gaat mijn PC aan om mijn Social Media en Email te checken. Dit doe ik eigenlijk elke ochtend, welke dag het ook is. En ondanks dat het vroeg is, ik vind het wel lekker aangezien ik dan nog wat aan mijn dag heb.

3. Ben je op reis een budgettijger, een luxepaardje of iets daar tussenin?

Dat verschilt heel erg, het hangt er echt af waar ik ben. Maar over het algemeen zit ik er tussenin. Ik vind het heerlijk om lekker buiten te zijn, op een camping te slapen en op een kampvuurtje moeten koken, maar een lekkere maaltijd in een restaurant en een lekker bed in een hotel vind ik ook heerlijk. Maar ik denk dat mijn voorkeur wel uit zou gaan naar het laatste, maar dat heeft meer met mijn camera-apparatuur te maken. Ik heb het liever ergens veilig liggen, dan ergens in een tent of hostel waar iedereen bij kan komen. Maar daarbij komt wel, dat ik als ik een hotel zou slapen, ik ook rustig het ontbijt daar oversla (als ik ervoor moet betalen) en gewoon een broodje of croissant bij het bakkertje op de hoek ga halen.

4. Welke film zag je als laatste in de bioscoop?

Dat is de film ‘Monuments Men’. Ik ben dol op geschiedenis en oorlogsfilms en was dan ook zeer verrast dat ik deze samen met mijn vriendin ging kijken in de bioscoop. Zij houdt namelijk totaal niet van deze genres en meestal moet ik wachten tot dit soort films op dvd uitkomen of dat ik de gedownloade versie in mijn handen krijg. Maar het was ook wel weer is leuk om zo’n film in de bioscoop te bekijken, het geeft toch een andere sfeer en ander beeld dan thuis op je eigen PC of TV.

5. Aan welke eigenschap van jezelf irriteer je je het meest?

Jeetje, wat een vraag. Deze vraag is me eigenlijk nog nooit zo gesteld. Er zijn genoeg dingen waar ik me wel eens aan irriteer, maar ik denk dat er één ding zeker uitspringt. En dat is dan niet zozeer dat ik mijzelf eraan irriteer, maar dat ik me kan voorstellen dat het andere mensen wel kan irriteren. Zijn jullie er klaar voor? Het vond zelfs gisteravond nog plaats, ik kwam met mijn vriendin bij een event vandaan en we stonden op Amsterdam Centraal te wachten op de trein en besloten nog even een snelle hap te halen. Krijg ik de keus:

Vriendin: “Burgerking of Smullers? Of wil je iets anders?”
Ik: “Ehm… Zeg jij het maar.”
Vriendin: “Nee, jij mag kiezen.”
Ik: “Nee, kies jij maar.”
Vriendin: “Ok, dan gaan we naar de Burgerking.”
Ik: “Ok.”
Uiteindelijk was de Burgerking te druk.
Vriendin: “Zullen we anders naar de Smullers gaan?”
Ik: “Maakt mij niet uit.”

Ik denk dat je het er wel uit op kan maken. Ik ben meestal zo besluiteloos als de pest. Het leuke is dat ik het ook weet van mijzelf en zelfs dan probeer ik de besluiten nog bij anderen te leggen. Als ik dan ook de vraag krijg waarom ik nooit iets besluit, dan geef ik ook eerlijk antwoord dat als ik iets zou moeten besluiten we er over 15 minuten nog gestaan hadden.

6. Heb je ooit een vakantieliefde gehad?

Haha, leuke vraag! Enne, JA! Ik denk bijna elke vakantie wel (Vanaf mijn 14e/15e dan hè en als ik geen vaste vriendin had). Hoe en waarom? Geen flauw idee, het gebeurde altijd gewoon. Heb zelfs één keer twee vakantieliefdes tegelijk gehad. Wel hield ik er na de vakanties altijd contact aan over, maar vaak eindigde dat vlak voor de vakantie dat jaar erna. Dan sprak je nog af met de ander, we spreken elkaar weer na de vakantie. Maar nee, dan had ik alweer een andere vakantieliefde en werd de ander gewoon vergeten.

7. Als je slechts één bestemming zou mogen bezoeken, welke zou dat dan zijn?

Dat is de Algarve in Portugal. En dan voornamelijk het dorpje Alvor. Ik ben zelf gek op Portugal en vind het heerlijk om daar tijd door te brengen. ben er van jongs af aan een paar keer geweest, vaak met mijn ouders, maar ook alleen. Ik weet het niet, maar ik voel me er altijd op mijn plek. Op het moment dat ik land met het vliegtuig, dan voel ik me thuis. heeft er misschien ook mee te maken dat mijn voorouders ervandaan kwamen. Maar Portugal is echt mijn bestemming, mijn land. En ik zou willen dat ik er vaker kon zijn. Zowel voor mijn foto’s, voor mijn blogs, voor het leren van de taal, maar ook gewoon om er te zijn en lekker te eten, genieten van het weer en de cultuur.

8. Wat is jouw favoriete internationale gerecht?

Oei, dat is een goeie! Ik vind veel lekker, maar ik denk dat ik ook dan terugkom op een gerecht gemaakt op de Portugese manier. Ik hou zelf erg veel van vis en kip gerechten, maar er is één gerecht die ik super lekker vind. Hij wordt vaak met kerst door mijn oom uit Portugal gemaakt, Kip Piri Piri. Waar het gerecht oorspronkelijk vandaan komt, weet ik niet. Volgens mij is het gemaakt door Portugezen met ingrediënten van over de hele wereld. Echt gewoon heerlijk! Ik heb er helaas geen foto van, maar ach in je fantasie weet je vast wel wat ik bedoel en anders google je even haha!

9. Waar ging jouw allereerste vliegreis naartoe?

Ik moet er zelf eigenlijk wel een beetje om lachen. Mijn eerste vliegreis was naar… *tromgeroffel* Portugal! Jeetje, ik ben wel erg verslaafd aan Portugal he? Ik kan me er zelf niet veel meer van herinneren, maar ik weet voor 95% zeker dat het naar Portugal was. Ik ben ook veel in Scandinavië geweest, maar daar zijn we volgens mij nooit heen gevlogen, dus het moet haast Portugal wel geweest zijn.

10. Welke souvenirs koop je voor jezelf op reis?

Dat is een makkelijke! Ik ben niet snel een persoon die souvenirs koopt, aangezien het 9 van de 10 keer toch in een kast staat te verstoffen. Sindsdien heb ik dan ook besloten dat als ik ergens ben geweest om een kleine sleutelhanger van het land, gebied of de stad te kopen en deze aan mijn camera tas vast te maken, zodat mijn tas straks helemaal vol hangt. Helaas vergeet ik het heel erg vaak om iets te halen, dus is mijn tas nog steeds erg leeg. Dus aan jullie, medebloggers en lezers, herinner mij er de volgende keer aan als ik weer ga reizen. Spam me via twitter, facebook, whatsapp, noem maar op en help me met deze queeste.

11. Wat zou je graag nog eens willen leren?

Oh dat is zo vreselijk veel. Maar om een beetje binnen mijn interesses te blijven. Ik wil heel graag de Portugese taal leren en dan ook echt op de juiste en goede manier. En natuurlijk wil ik altijd blijven leren binnen mijn fotografiepassie. Bij elk event zie ik weer foto’s, posters en boeken liggen en deze staan altijd vol met prachtige plaatjes. Hierdoor leer ik weer, ik zie een foto en dan ga ik net zolang aan de gang totdat ik ongeveer hetzelfde resultaat heb. Zodra ik de juiste instellingen heb, dan ga ik zelf foto’s maken en probeer ik om de foto waarvan ik geleerd heb, te overtreffen. Wat natuurlijk niet altijd even makkelijk is, maar ik hou wel van een uitdaging. Daarom vind ik het ook altijd leuk om fotografiecursussen te volgen, gewoon omdat ik daar altijd nog wat leer, maar ook om mijzelf voor een uitdaging te stellen en de desbetreffende fotograaf af te troeven. Klinkt slecht, maar het is meer voor mezelf om alles onder de knie te krijgen.

Ik hoop dat jullie nu weer wat meer over mij weten en als er alsnog dingen zijn die je wilt weten, vraag maar raak! Mag op twitter, Facebook of ergens anders, maar in een reactie zou ik ook leuk vinden!

Nu is het natuurlijk ook mijn beurt om één of meerdere bloggers te nomineren voor de Liebster Award. Eigenlijk is dit best lastig en aangezien mijn vriendin ook genomineerd is hebben we onze keuzes moet maken. Wie ik graag wil nomineren is een stel waar ik het altijd erg leuk en gezellig mee heb en waar ook ik nog van leer. Ik zie prachtige foto’s langskomen en sindskort hebben ze twee blogs. Dus sorry Roy en Denise, ik splits jullie op, zodat beide blogs in aanmerking komen. Ik nomineer hierbij Roy van Fotograferenopreis.nl en Denise van inhetvliegtuig.nl. En dan hieronder mijn vragen aan hen.

1. Wat is de reden van het opzetten van jouw blog?
2. Naar welke bestemming zou je graag nog eens terug willen?
3. Als je een dagje vrij bent, wat doe je dan het liefste?
4. Wat is je grootste angst?
5. Wat is je volgende reisbestemming en waarom?
6. Vind je dat zelfgemaakte foto’s meer waarde geven aan je blog en waarom?
7. Aan welke bestemming ben je je hart verloren?
8. Wat is de meest wijze les die je op reis geleerd hebt?
9. Wat is je favoriete vervoersmiddel?
10. Welk reismagazine vind je nou echt geweldig?
11. Wat is je langste reis tot nu toe?

80

8 comments on "Liebster Award"

  1. Haha, wat leuk om te lezen! Verrassende antwoorden en grappig ook. Twee vakantieliefdes tegelijk, geniaal ;)

  2. Leuk om jou ook wat beter te leren kennen Nick. En weet je wat heel grappig is, ik dacht dat jij al veel langer blogde joh! Maar dat kwam waarschijnlijk door je fantastische portfolio op je site. En leuk dat je zo’n fan bent van Portugal. Daar ben ik als kind ook vaak geweest en de mooiste vakantie gehad. Heb er zelfs nog wel eens heimwee naar…

  3. Super leuk om te lezen Nick! Heb gelachen om een aantal antwoorden, altijd leuk zon Tag:)

  4. Leuk interview. Je was volgens mij 6 jaar; je eerste vliegreis naar Portugal bedoel ik.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.